Igen i år deltager SUMH på Ungdommens Folkemøde i Søndermarken, som løber af stablen torsdag d. 7. og fredag d. 8. september 2017 – og du kan komme med som mystery shopper og være med til at tjekke, hvordan det står til med tilgængeligheden på festivalpladsen!

Ungdommens Folkemøde (UFM) er en demokratisk ungdomsfestival, der samler unge mellem 15 og 30 år fra hele Danmark til en to dages festival, hvor unge kan engagere sig i debatten med deres meninger, erfaringer, visioner og drømme.

 

TILGÆNGELIGHED PÅ UFM
UFM har siden de startede deres folkemøde været meget optagede af tilgængelighed og gør rigtig meget for at hele området omkring folkemødet er tilgængeligt for mennesker med forskellige former for særlige behov og handicap. Et vigtigt princip for folkemødet er, at det skal være en demokratisk platform, der er tilgængelig for alle unge. UFM har derfor lavet en række tiltag for at sikre tilgængeligheden på pladsen. Her kan bl.a. nævnes:

  • Fortov rundt på festivalpladsen. Fortovet skal gøre Søndermarken tilgængelig for kørestolsbrugere og personer med gangbesvær. Gulvet kan desuden være en hjælp for personer med synsbesvær.
  • En række arrangementer på Store og Lille Scene tegnsprogstolkes af tolkestuderende
  • Ramper og podie til Store Scene
  • Stilleloungen Hyggelunden, der er etableret af Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere (LAP Ungdom).
  • Handicapparkering og handicaptoiletter (se kort på  hjemmeside)
  • Infobod og informationsfrivillige, der er til rådighed på pladsen i orange veste.
  • Tydelig skiltning
  • Generel fokus på imødekommenhed og ligeværd

SUMH har arrangeret at tage med på folkemødet torsdag d. 7. september fra kl. 08.30-13.00, hvor vi sammen vil gå rundt og opleve de mange forskellige events og oplæg som folkemødet byder på.  Undervejs udfylder vi udleverede tilgængelighedsskemaer med forskellige spørgsmål ift. bl.a. at orientere sig på pladsen og fysisk komme rundt.

Programmet for dagen er:

TID STED ARRANGEMENT
08.30 Mødested: vi mødes på vejen ”Bag Søndermarken 1”, som er på hjørnet af Bag Søndermarken og Valby Langgade. Der ligger en køreskole der hedder ’First Drive’.

Vi mødes alle sammen og Cecilie laver en kort gennemgang af dagens program og af tilgængelighedsskemaet.

Derefter bevæger vi os op mod Store Scene – tilgængelighedstjekket er startet.

09.00-09.30 Store Scene Åbningstalen
09.30-11.00 UU-Kbh, stadeplads A2 Fortællinger fra scenekanten (rollemodeller om at få indflydelse på eget liv)
09.45-10.30 Lille Scene Debat: Kvalitet i uddannelsessystemet
10.30-11.30 Rundt på pladsen – fælles eller på egen hånd Rundt på pladsen – fælles eller på egen hånd
11.30-12.30 DUF, stadeplads B24 SUMH filmvisning ’De Ukuelige’
12.30-13.00 Frivilligbyen Frokost
13.00 Tak for i dag

Vil du med SUMH på UFM som tilgængeligheds-mystery-shopper torsdag d. 7. september og være med til at tjekke tilgængeligheden?

Kontakt Cecilie Friis – cecilie@sumh.dk / 2171 6176. Du kan også finde eventet på Facebook her.

Du kan også læse mere om opgaven som mystery shopper her.