Vi er i disse uger på udkig efter en frivillig journalist eller journaliststuderende til at rådgive og vejlede vores podcast produktion.

Hvert år sætter SUMH fokus på sit internationale arbejde gennem et oplysningsprojekt og i 2019 er oplysningsprojektet en podcastserie, der skal sætte fokus på at oplyse den danske befolkning om hvordan det er at have et handicap i et udviklingsland. Vi har fået bevilligede midler til kurser, materialer og udstyr af Danske Handicaporganisationers Handicappulje, dog med det forbehold at vi får noget professionelt rådgivning. Derfor søger vi én som kan hjælpe med den journalistiske tilgang til podcast produktionen.

SUMHs frivillige har de sidste 6 mdr. indsamlet materiale til podcastserien på deres ture til partnerlandene, men indtil videre er der ikke været en ordentlig produktionsplan og en rød tråd gennem indsamlingen af materialet. Projektet er stadig meget åbent og der er derfor masser af mulighed for at være kreativ og sætte sit præg på projektet.

Hvis du har erfaring med at producere podcast er det en klar fordel da vi selv er helt nye i faget. Da vi har fået bevilliget nogle penge vil der være mulighed for at komme på kursus om nødvendigt og allerede nu er det planlagt at sende 2-3 stk. på et én-dags-kursus i at producere podcast.

SUMHs internationale afdeling har flere projekter kørende i både Uganda og Rwanda og er ved at opstarte endnu et i Sierra Leone. SUMH er desuden gået sammen med Danske Handicaporganisationer og Operation Dagsværk for at sætte fokus på inklusion af unge med handicap i Uganda i 2019. Du kan læse meget mere om SUMH på sumh.dk og om projektet sammen med Operation Dagsværk på od.dk.

Hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil være en del af en gruppe seje frivillige der sætter fokus på unge med handicaps vilkår, så send en mail til Stephanie Bruhns på oplysningsprojekt.sumh@gmail.com.