SUMHs ulandsudvalg åbner op for at man kan søge om at blive medlem – søg senest søndag d. 7. januar. Og bliv en del af et strategisk udvalg, der gør en kæmpe forskel for unge med handicap flere tusind kilometer væk!

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) har et ulandsudvalg, der udvikler og koordinerer alle SUMHs ulandsprojekter, som understøtter ungdomshandicapbevægelsen i ulande, p.t. særligt i Uganda. Man vælges til ulandsudvalget for en 2-årig periode, og fra midt januar 2018 åbnes der op for, at der kan komme nye kræfter ind i ulandsudvalget.

Ulandsudvalget har eksisteret i to år, men SUMH har haft ulandsarbejde siden 2007. Ulandsudvalget består af i alt 4 unge med interesse for ulandsarbejde, der sætter retningen for SUMHs ulandsarbejde og løbende udvikler nye tiltag og projekter og opdyrker nye partnerskaber. Ulandsudvalget er selvkørende, men får support fra og har tæt kontakt til SUMHs bestyrelse og sekretariat.

Som aktiv i ulandsudvalget får du mulighed for at:

 • Være medudvikler på SUMHs strategiske arbejde på ulandsområdet
 • Deltage på spændende kurser og få opkvalificering gennem bl.a. DUF
 • Få ledelseserfaring og arbejde med frivilligledelse
 • Få erfaring med at skrive projektansøgninger og indsigt i ulandsområdet
 • Være med til at kapacitetsopbygge organisationer og frivillige i ulande
 • Lære nye mennesker at kende på tværs af landegrænser

Vi forventer at du:

 • Kan tale og skrive rimeligt på engelsk
 • Kan afsætte mindst 4 timer om ugen til arbejdet (mængden af arbejdet kan variere – nogle uger er der mere, mens der er mindre i andre)
 • Har interesse for ledelse af frivillige
 • Interesserer dig for den globale verden og ønsker at gøre en forskel i ulande med respekt for andre kulturer
 • Du behøver ikke have et handicap (eller have kendskab hertil) for at kunne ansøge om at komme med i ulandsudvalget. Det kan dog være en fordel.

Møder i udvalget bliver afholdt i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup (eller der hvor det giver mening), og der vil være ca. 6-8 møder om året. Det forventes at du arbejder på diverse opgaver imellem møderne. Indimellem vil der desuden forekomme rejser til fx Uganda.

Ansøgning:

Hvis dette udvalg lyder som noget for dig, så send en motiveret ansøgning til SUMHs sekretariatsleder Nina Cheesman Pallesen på nina@sumh.dk senest søndag d. 7. januar 2018. Nina kan også kontaktes med spørgsmål på mail eller tlf. 2171 6170 (KUN inden 22. december!). Læs mere om SUMH på www.sumh.dk

SUMHs bestyrelse beslutter, hvem der optages i udvalget – for den næste 2-årige periode – d. 14. januar 2018, og ansøgere får svar hurtigst muligt bagefter. Som udgangspunkt vil der ikke være samtaler, men får vi mange ansøgninger vil der muligvis blive et telefonopkald.

SUMH er en paraplyorganisation for ungdomshandicaporganisationer, og vi arbejder både politisk samt på organisatorisk plan, for at styrke unge med handicaps rolle i samfundet. Vi arbejder for, at unge med handicap først og fremmest skal forstås som unge mennesker og har mulighed for at leve det ungdomsliv, som de ønsker – både i Danmark og internationalt.

Download også opslag her.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK