BLIV INKLUSIONSAMBASSADØR

Er du ung med handicap og har du lyst til bidrage til, at fritidsaktiviteter bliver en god oplevelse for alle børn – med og uden handicap? Så skal du være frivillig inklusionsambassadør i SUMH!

Som inklusionsambassadør er du en rollemodel! Det er du fordi du med din erfaring med handicap og fritidsliv hjælper f.eks. forældre, trænere, spejderledere og børn i foreningslivet med at skabe god inklusion i fritiden. Du bruger dine egne fritidserfaringer til at fortælle, hvordan man møder og støtter børn med handicap dér hvor de er og fokuserer på styrker frem for begrænsninger. Du er med til at nedbryde fordomme om handicap, sætte fokus på rummelighed og skabe holdningsændring.

På den måde gør du en kæmpe forskel, hvor du skaber forståelse og accept af, at børn med særlige behov også fortjener en spændende fritid med gode venner og oplevelser.

OPGAVEN – det får du!

Du bliver del af Sammenslutningen af Unge Med Handicaps projekt Fælles om Fritiden, hvor din primære opgave er at holde oplæg og workshops om inklusion i fritiden. Det sker f.eks. ved:

  • At du holder oplæg på netværksmøder for forældre til børn med handicap og diagnoser.
  • At du sammen med en anden frivillig står for workshops, inklusionslege og teambuilding for børn i foreningslivet med og uden handicap.
  • At du deltager som oplægsholder på kurser om inklusion og rummelighed for trænere og aktivitetsledere fra foreningslivet.

Du bliver del af et hold af engagerede, seje og inspirerende unge frivillige. Vi mødes jævnligt i frivilliggruppen til social og faglig sparring. Når du får en opgave, kommer du som regel afsted med en anden Inklusionsambassadør. Du bliver knyttet til Fælles om Fritidens projektleder, som aftaler opgaverne direkte med dig fra gang til gang.

Inden du starter skal du på et spændende ambassadørkursus, hvor du bliver klædt på til at holde oplæg og work-shops. Vi lægger stor vægt på, at du i forbindelse med alle opgaver får sparring og udvikler dig personligt som den rollemodel du er.

Her kan du læse et eksempel på, hvad Inklusionsambassadøren laver.

HVAD FORVENTER VI AF DIG?

Du er mellem 18-35 år og har et handicap, en diagnose eller en kronisk sygdom. Du har lyst til at sætte inklusion på dagsordenen og har erfaringer fra en aktiv fritid – f.eks. med sport, kreative aktiviteter, natur- og friluftsliv, musik eller lignende. Det en fordel, hvis du er god til at udfordre berøringsangst, fordomme og kassetænkning og er god til at se løsninger frem for begrænsninger. Du skal desuden regne med at:

  • De fleste opgaver ligger på Sjælland og der skal du også helst bo af hensyn til transportrefusion.
  • Ambassadøropgaverne tager ca. 2-3 timer pr. opgave + 1-2 timers forberedelse, hvilket du forventes at prioritere.
  • SUMH dækker dine transportudgifter til opgaver og kursus.
  • Du skal kunne deltage i vores opstartskursus, den 26.-27. august 2017 på Sjælland.

HVORDAN KOMMER JEG MED PÅ HOLDET?

Send en motiveret ansøgning til os på mail til: karen@sumh.dk eller ring på 61 67 76 89 senest den 6. august – husk at skrive både din mail og dit telefonnummer.

SUMHs frivilligkoordinator Karen ringer dig derefter op til en snak om opgaven.