I november vandt Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) og Danske Handicaporganisationer (DH) Operation Dagsværk for 2019. Det betyder, at 2019 handler om inklusion af unge med handicap! Vil du være med til at sætte handicap i både Danmark og Uganda samt FNs Verdensmål på dagsordenen blandt gymnasieelever – så kom og vær frivillig.

Vi søger lige nu 10-15 frivillige, der har lyst til at være Operation Dagsværk-ambassadører for SUMH. Som OD-ambassadør skal du bidrage til at kvalificere og styrke kampagnearbejdet både i Danmark og Uganda, og arbejde sammen med andre engagerede unge fra SUMH og Operation Dagsværk. Du får mulighed for at arbejde med kampagnemateriale gennem både skrift, film og podcast, og/eller være med til at hold oplæg på skoler og uddannelsesinstitutioner i forbindelse med Operation Dagsværks turné.

ANSØGNING

Kendskab til udviklingsarbejde og projekter i Uganda er ikke et krav, så længe du er drevet af lyst og motivation.

Lyder det som noget for dig? Så send en kort beskrivelse af dig selv og din motivation til mariemy@sumh.dk senest d. 11. februar 2019. Har du spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til denne mailadresse.

OM PROJEKTET

SUMH og DH’s Operation Dagsværk projekt ‘ABC – Inklusion for unge med handicap i Uganda’, som der samles midler ind til i 2019, vil i årene 2020-2024 opsøge og motivere unge med handicap, som ellers står udenfor uddannelse og jobmarkedet. Størstedelen af personer med handicap i Uganda lever i fattigdom og mange bliver ekskluderet fra deltagelse i sociale aktiviteter og initiativer, der kan bringe dem ud af fattigdommen. Erhvervsskolerne vil være et springbræt for 200 unge til at skabe den nødvendige forandring og give dem mulighed for at vise, at de også kan deltage i arbejdslivet på lige fod med andre.