Har du lyst til at prøve kræfter med kommunikationsopgaver i en mindre NGO, der arbejder for en større sag. Så er du måske den kommunikationspraktikant, som Sammenslutningen af Unge Med Handicap søger.

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) arbejder for, at unge med handicap kan leve det ungeliv, de ønsker – både i Danmark og i udviklingslande.

SUMH har sammen med DH (Danske Handicaporganisationer) i december 2018 vundet Operations Dagsværk (OD) for 2019. Det betyder, at frivillige fra Operation Dagsværkssekretariatet og frivillige fra SUMH i 2019 skal udvikle kampagnemateriale og formidle Operation Dagsværkkampagne vedr. unge med handicap i Uganda på landets gymnasier.

Dine primære opgaver vil være i relation til denne indsats, og du vil skulle arbejde tæt sammen med medarbejdere og frivillige i SUMH, i Operation Dagsværk og i Danske Handicaporganisationer. Du vil derfor få mulighed for at arbejde på tværs af organisationer og arbejde med kampagner, SoMe og pressekontakt.  Se mere om OD projektet på: www.od.dk

Udover Operation Dagsværk vil der også være opgaver, som er knyttet til SUMH’s nationale arbejde og projekter, så der vil derfor også være mulighed for at arbejde med strategisk kommunikation, organisationsudvikling, interessevaretagelse og fortalervirksomhed. Se mere om SUMH på www.SUMH.dk

OM DIG

Du skal:

 • Være en god kommunikatør! Gerne konkret erfaring med løsning af kommunikationsopgaver og gerne, men ikke et krav, kendskab til handicapområdet
 • Have erfaring eller lyst til at arbejde i en frivillig organisation.
 • Være på en relevant videregående uddannelse, f.eks. kommunikation, journalistik, formidling
 • Være god til at samarbejde og koordinere på tværs af organisationer
 • Være god til at skabe relationer til mange forskellige mennesker
 • Være struktureret og have blik for detaljen, samtidig med at du kan se de store linjer
 • Have lyst til at få nye udfordringer og kan tage ansvar for at følge opgaver til dørs

HOS OS

Får du:

 • Mulighed for at prøve både projektmedarbejder- og kommunikationsmedarbejderrollen af i praksis
 • En spændende og udfordrende praktik med ansvar og udviklingsmuligheder
 • Et stort netværk blandt andre handicaporganisationer og ungdomsorganisationer m.fl.
 • Tæt kontakt til unge frivillige både med og uden handicap
 • Dygtige og engagerede kolleger i et ungt og teambaseret arbejdsklima

 

OM PRAKTIKKEN

Praktikken er ulønnet, og er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, der vil vare i ca. 5 måneder (vi er dog fleksible i forhold til starttidspunkt, tidsperiode og timeantal). Vi forventer at du er i gang med en relevant uddannelse, hvorfor du vil kunne få merit for dit praktikophold hos os.

Du vil blive en del af vores ulands team (internationale afdeling), som ud over dig består af en projektleder, en projektmedarbejder og sekretariatslederen, som løbende sparrer med dig om dine opgaver. Derudover vil du indgå i OD-team, der er et samarbejde mellem SUMH og DH.

Forløbet vil være i perioden 13. august – december 2019. Der vil forekomme aften- og/eller weekendarbejde.

Timetal: 37 timer ugentligt (som udgangspunkt – det kan variere fra uge til uge).

Sted: Sammenslutningen af Unge Med Handicaps sekretariat på Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup – lige ved siden af Høje Taastrup station. Der vil dog forekomme rejseaktivitet.

 

ANSØG

Ansøgning på max 1 side og CV (i ét samlet dokument) sendes til job@sumh.dk. Vi afholder samtaler løbende, så søg hurtigst muligt. Har du brug for at have hurtig afklaring ift. fx dit studie må du gerne angive det i mailen, når du søger. Vi forventer, at lukke for ansøgning senest den 20. juni 2019.

OM SUMH

Læs mere om Sammenslutningen af Unge Med Handicap på www.sumh.dk. Har du spørgsmål kan du kontakte sekretariatsleder, Ditte Rejnholdt Rudolfsen, på 2171 6170 eller ditte@sumh.dk.