Nyt projekt:
Sådan får vi frivillighed i fællesskab

Unge med handicap oplever ofte ensomhed og mistrivsel, når de afslutter deres uddannelse og står over for overgangen til voksenlivet. Derfor deltager Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) i et projekt ledet af Frivilligcenter Vesterbro/Kgs.Enghave/Valby (VSV).

‘Frivillig i Fællesskab’ bygger bro mellem de specialpædagogiske tilbud, hvor de unge går i skole, og det lokale foreningsliv. Formålet er, at de unge skal bidrage med deres ressourcer og interesser. Projektet er fireårigt, og det skal hjælpe de unge med at blive frivillige i lokale foreninger.

Unge der kigger på hinanden og griner mens de går udenfor

Målet er at få lokalforankrede indsatser op at stå. Her skal frivilligcentre i forskellige dele af landet samarbejde med specialpædagogiske tilbud og foreninger om at klæde de unge på til frivillighed og give dem konkrete erfaringer med frivilligt arbejde. Og så er håbet, at de unge efter endt skolegang fortsætter som frivillige.

Værktøjer der virker

I projektet bliver der også udviklet og udbredt metoder og redskaber, der kan hjælpe foreningerne. Et handler om, at oplyse om og styrke tilgængelighed og inklusion, men også om at sætte fokus på potentialet i frivillighed for unge med handicap. Projektet vil bl.a. tilbyde workshops, foreningsbesøg, frivilligpraktik, 1-til-1 forløb, kurser, materialer og netværksarrangementer for de involverede aktører.

Kommunikation er også en del af projektet. Budskabet er at unge med handicap har masser af ressourcer og derfor skal ud i frivilligheden. Det skal omverdenen vide. Derfor er der udviklet et såkaldt ”pressekit” til aktørerne med råd, vejledning og tips til, hvordan man bruger sine sociale medier og får lokale medier til at interessere sig for projektet.

‘Frivillig i Fællesskab’ er mere end bare et projekt; SUMH og Frivilligcenter VSV forsøger at tage et stort skridt mod et mere inkluderende samfund, der giver alle mulighed for at bidrage og føle sig som en del af fællesskabet.

Målsætningen er at starte 10 lokalforankrede indsatser, hvor frivilligcentre i forskellige dele af landet, klædes på til at bygge bro mellem specialpædagogiske tilbud og foreninger. Udgangspunktet skal være i de unges egne behov og ønsker for fleksibelt frivilligt arbejde.

Projektet er støttet af A.P. Møller Fonden og er et tiltag, der skal give unge med handicap muligheden for at leve det ungdomsliv, de selv ønsker.

Vil du vide mere? Så kontakt sekretariatschef i SUMH Ditte Rejnholdt Rudolfsen.

Portræt af Ditte Rejnholdt Rudolfsen der smiler til kameraet

Kontakt

Ditte
Rejnholdt Rudolfsen

21 71 61 70


Få nyheder fra SUMH

Få relevante nyheder fra SUMH direkte i din indbakke ca. 4 gange om året.

"(Skal udfyldes)" indikerer påkrævede felter

Privatlivspolitik(Skal udfyldes)