vær med som frivillig i sumh

Her kan du læse om SUMHs mange aktiviteter og udvalg, hvor du kan engagere dig som frivillig og gøre en forskel.

Du kan også møde tre af SUMHs frivillige og læse om, hvorfor de er frivillige i SUMH.

Tre unge griner

Hvorfor være frivillig i SUMH?

Som frivillig i SUMH kan du blive en del af et stærkt fællesskab af unge på tværs af handicap. Du kan være med til at gøre en forskel og samtidig udvikle dig personligt.

I SUMH arbejder vi inden for mange af ungdomslivets aspekter, og du kan være med til alt fra at planlægge en bowlingtur til at holde workshops om seksualitet eller lave politisk arbejde. Tryk på knappen nedenunder for at læse mere om mulighederne for at være frivillig i SUMH.


Bliv frivillig

Har du lyst til at være frivillig i SUMH? Udfyld formularen, så kontakter vi dig og aftaler nærmere.

Hvis du har spørgsmål til at være frivillig i SUMH, kan du se vores ‘Spørgsmål og svar’ nederst på siden. Du er også meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Christian
Kunsemüller

92 15 29 93

"*" indikerer påkrævede felter

Hvad er du interesseret i at engagere dig i?
Her kan du skrive, hvis der er andet, som vi skal vide
Privatlivspolitik*
Tilmeld mig nyhedsbrevet*

Mød SUMHs frivillige

Mathias

29 år, frivillig gennem bl.a. oplæg om kropsaktivisme og deltagelse ved Ungdommens Folkemøde.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH?

Jeg er med, fordi jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på det at have et handicap på en positiv måde. Det handler også om at lære at bruge sin krop på den bedst personlige måde.  

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Man skal være frivillig i SUMH, fordi man kan være en del af et fællesskab, hvor der er plads til den, man er.  

Mathias, frivillig i SUMH, sidder på bænk
mathias, 29 år og frivillig i SUMH

“Der er plads til den, man er”

Signe

24 år og frivillig i SUMH Aktiv, Seksualitetsudvalget og Naturfællesskabet.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH? 

Jeg har fået nogle at spejle mig i, og jeg får også udvidet min horisont i forhold til, hvordan det er at have andre handicap. Jeg møder nye mennesker og får et større netværk.

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Man skal være frivillig i SUMH, hvis man gerne vil være med til at nedbryde fordomme og lave nogle forandringer i samfundet og være en del af et fællesskab. 

Portræt af Signe, som står udenfor og smiler til kameraet
signe, 24 år og frivillig i SUMH

“Jeg har fået nogle at spejle mig i”

Ann-Katrine

34 år, frivillig i bl.a. det internationale arbejde og holder oplæg med SUMH.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH? 

På grund af mit helbred og mit handicap har jeg nogle udfordringer på arbejdsmarkedet. Jeg giver den alt, hvad jeg har, og i det frivillige arbejde kan jeg selv administrere min tid og finde ud af, hvad jeg kan bidrage med. Det giver mig en enorm frihed, og det er noget, jeg kan tilpasse til, hvordan jeg har det.

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Det er enorm givende for en selv og ens livskvalitet, og man føler, man gør en forskel for andre mennesker.

Portræt af Ann-Katrine der giver thumbs up og smiler til kameraet
Ann-katrine, 34 år og frivillig i SUMH

“Man føler, man gør en forskel for andre mennesker”

Spørgsmål og svar om frivillighed i SUMH

Du udfylder en formular, som du finder via knappen nedenfor. Så bliver du inden for en uge kontaktet af SUMH, og vi finder i fællesskab ud af, hvordan du kan være frivillig med de evner, interesser og muligheder, du har.

Afhængig af frivilligopgaven, bliver du tilknyttet en kontaktperson i SUMH, der vil holde dig opdateret og gøre sit bedste for, at du trives som frivillig.

Som udgangspunkt kan alle unge med handicap i alderen 13-36 år blive frivillige i SUMH. Vi forventer, at du som frivillig har lyst til at bidrage til SUMH. Du kan engagere dig i det omfang, du har mulighed for og ressourcer til.

Hvis du melder dig ind i et udvalg i SUMH, skal du desuden kunne afsætte nogle timer om måneden til det frivillige arbejde og online møder.

SUMH indhenter børneattester på frivillige, der som en del af det frivillige arbejde har samvær med børn under 15 år. Du skal i så fald have en ren børneattest.

Der er mange gode grunde til at blive frivillig i SUMH. Her er nogle af dem:

  • du møder nye mennesker
  • du udvikler dig personligt
  • du får spændende oplevelser, bl.a. kan du deltage i SUMHs årlige frivilligfest
  • du får ny viden og kompetencer til dit CV
  • du gør en forskel – både for dig selv og andre

Som regel er der et online møde i de forskellige udvalg en gang om måneden. Derudover kan du forvente et par timers arbejde om måneden afhængig af opgave, og hvad du har meldt dig til. Du kan bidrage i det omfang, du har mulighed for og ressourcer til.

SUMH er en landsdækkende organisation, så du kan blive frivillig, uanset hvor du bor i Danmark. Vores hovedkontor er i Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup, hvor en del aktiviteter foregår, men vi har også aktiviteter i Aarhus, Odense og andre større byer. Desuden er det ofte muligt at bidrage og deltage i online møder og aktiviteter.

SUMH dækker transportudgifter, forplejning og eventuel overnatning til frivilligaktiviteter, også for din eventuelle hjælper.

Det afhænger af frivilligopgaven. Vi går op i, at nye frivillige føler sig godt informeret og trygge, men til de fleste aktiviteter i SUMH er der ikke større obligatoriske kurser eller lignende.

SUMH tilbyder løbende valgfrie kurser og aktiviteter, hvor du kan få ny viden og redskaber til dit frivillige arbejde.

I SUMH går vi op i at have tilgængelige rammer, så du kan være med som frivillig uanset dit handicap – hvad end det er at læse dokumenter eller være med på dansegulvet til frivilligfesten.

Der er altid handicaptoilet, når vi holder fysiske møder og arrangementer. Vi holder typisk også mange pauser og giver mulighed for at trække sig, hvis man har brug for ro. Vi tilstræber et frivilligmiljø, hvor det er okay at sige sine behov højt, og hvor alle bliver inkluderet. Hvis du har forslag til forbedringer af vores tilgængelighed, må du endelig sige til.