fritid og fællesskab

I SUMH arbejder vi for, at unge med handicap kan have det fritidsliv, de ønsker. Især er vi optaget af at bekæmpe den ensomhed, som mange unge med handicap oplever.

I SUMH kan unge blive en del af et stærkt og inkluderende fællesskab. Samtidig bygger vi bro til andre gode oplevelser i fritiden.

Tre unge mennesker drikker øl og smiler

Det betyder meget for unges trivsel at lave meningsfulde aktiviteter i fritiden og have gode sociale relationer.

Mange unge med handicap har aldrig været en del af foreningslivet og kæmper med ensomhed – det vil vi i SUMH lave om på. Derfor har vi bl.a. SUMH Aktiv, hvor vi laver sociale og faglige arrangementer for unge med handicap.

SUMH arbejder også for at introducere unge med handicap til at blive medlem af idræts- og spejderforeninger samt lave frivilligt arbejde, både i vores egen og andre foreninger. Vi har mange eksempler på, at frivillighed gør en stor positiv forskel for den personlige udvikling.

“Jeg elsker at lave frivilligt arbejde i min fritid. Det er et frirum, hvor jeg bliver set som menneske frem for mine diagnoser. Og jeg kan lide at gøre en forskel for andre”

Marie, frivillig i SUMH og håndboldklub

Kontakt

Christian
Kunsemüller

92 15 29 93

fælles om fritiden

Besøg SUMHs univers om fritidsliv og frivillighed

På portalen fællesomfritiden.dk finder du tips og materialer til, hvordan børn og unge med handicap kan få et aktivt fritidsliv. Der er bl.a. materialer til forældre og foreninger.

Der er også redskaber til STU’er og frivilligcentre, der vil støtte unge med handicap i at blive frivillige.

Vær med

Oplev spændende events
med SUMH Aktiv

Koncerter, spilleaftener, foredrag og meget mere. SUMH Aktiv laver arrangementer for unge med handicap – kom og vær med! Du kan også være med til at planlægge arrangementerne som frivillig.

Book SUMH

Projekt Outsider

Projekt Natur for alle

Materialer

kommende SUMH AKTIV begivenheder

30.05.2024

Hygge, spil og fællesspisning på Papas papbar (Odense)

03.06.2024

Planlægningsmøde i SUMH Aktiv Odense

SE ANDRE ARRANGEMENTER I SUMH

Fire unge sidder på en trappe og snakker sammen og smiler