Det sker også i Tivoli

Hver dag kan man møde diskrimination i samfundet. Det kan mange minoriteter nikke genkendende til, også unge med handicap.

Diskrimination gør det svært, at leve det liv, man selv ønsker. Man bliver begrænset i mulighederne for at være en del af samfundet, gøre de ting, som man har lyst til og det har store konsekvenser for de mennesker, som det går ud over.

William Korte er formand for SUMH og tirsdag d. 25. april var han i Go’aften Live på TV2. Her kunne han dele sin historie, om hvordan han selv har været udsat for diskrimination. I Go’aften Live fortalte han om en specifik episode i der skete for ham i Tivoli. Men eksemplet er langt fra enestående. Diskrimination er noget mennesker med handicap ofte oplever.

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis tilfældet er så grelt, at der er brug for juridisk hjælp. For Institut for Menneskerettigheder har en hotline, man kan ringe til i tilfælde af diskrimination.

– Der er hjælp at hente, når man har været udsat for diskrimination, skriver Institut for Menneskerettigheder, Onsdag lancerede de Diskriminationslinjen på deres hjemmeside. Det er godt nyt for alle minoriteter og andre, der oplever diskrimination.

Vi burde ikke skulle kæmpe for vores rettigheder, men her ser du mig gøre det alligevel.

William Korte, Formand for SUMH

William Korte taler ikke kun sin egen sag. Problemet med diskrimination er stort og mange mennesker med handicap bliver udsat for forskelsbehandling i dagligdagen

– Jeg er langtfra den eneste, der møder eller kæmper mod diskrimination. Det gør mange mennesker med handicap. Også mennesker med usynlige handicaps, som f.eks. skal forsvare deres brug af hjælpemidler, når de tager en uddannelse. Det skal vi have gjort op med. Mit eksempel er bare et eksempel af mange! Vi burde ikke skulle kæmpe for vores rettigheder, men her ser du mig gøre det alligevel, skrev William Korte på Instagram efter han var blevet interviewet af Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone i studiet i Tivoli.

Vil du være med til at gøre en forskel og kæmpe for unge med handicaps ret til at leve, det ungdomsliv de selv ønsker? Så meld dig som frivillig i SUMH, følg os på sociale medier eller abonnér på vores nyhedsbrev.Få nyheder fra SUMH

Nyhedsbrevet er til dig som er frivillig, fagpersoner, pårørende eller blot interesseret i at vide mere om SUMH og det vi arbejder for.

"(Skal udfyldes)" indikerer påkrævede felter

Er du … ?
Privatlivspolitik(Skal udfyldes)