Ung kvinde sidder foran en computer og snakker i telefon på arbejde

ET arbejdsliv med lige muligheder

I SUMH arbejder vi for, at unge med handicap kan få et job, der passer til deres ønsker og muligheder – både til gavn for dem selv og arbejdsmarkedet.

Mange unge med handicap er ikke i arbejde. Det kan skyldes indre barrierer som lav selvtillid og manglende tiltro til egne evner. Ofte mangler unge med handicap også jobrelevant netværk og erhvervserfaring fra fritids- og studiejob. Det skyldes også ydre barrierer, eksempelvis i beskæftigelsessystemet, hvor mange oplever ikke at få den nødvendige hjælp.

I SUMH arbejder vi for at nedbryde både indre og ydre barrierer for at komme i job. I vores nuværende projekt Ban Vejen for Job har vi især fokus på at styrke de unges personlige mestring.

“Udover at bevise mine kompetencer skal jeg overbevise arbejdsgiveren om, at handicappet ikke er en hindring for, at jeg kan løse opgaverne tilfredsstillende”

Tina, jobsøgende
Portræt af Christopher Hjort der smiler til kameraet

Kontakt

Christopher
Hjorth

92 82 00 17

SUMH Mener

  • Alle unge skal have mulighed for at få et job, der passer til deres muligheder
  • Der er brug for en målrettet indsats til unge ledige med handicap, hvor viden, kompensation og indsigt i egne evner går hånd i hånd
  • Overgangen mellem uddannelse og arbejdsmarked skal styrkes

Vær med

Bliv rollemodel i Ban Vejen for Job

Har du en funktionsnedsættelse? Er du lykkedes med at komme i job? Og har du lyst til at dele din historie og inspirere andre unge? Så bliv rollemodel og fortæl om din egen vej i beskæftigelse.

Book SUMH

Projekt Ban vejen for job

Materialer