Friluftsfællesskaber
Frilufts
fællesskaber
Få inspiration, guides og værktøjer til, hvordan du som forening, kommune eller social- og/eller specialpædagogisk tilbud kan starte et friluftsfællesskab op for og sammen med unge med handicap.
Guide til friluftsfællesskaber
En praktisk guide til, hvordan du sammen med andre kan starte et fritids- eller friluftsfællesskab for og sammen med unge med handicap – og hvorfor det giver mening at gøre det. Med guiden er du klædt på til at tage det første skridt mod at starte et friluftsfællesskab.
Inspiration
Tilpas aktiviteter, så alle kan være med
Få inspiration og redskaber til, hvordan du kan tilpasse aktiviteter, så alle kan være med i din forening.

Hvorfor er fritid så vigtig?
I fritiden har vi alle i forskellig grad mulighed for at afprøve eller dyrke interesser og herigennem udvikle os personligt og socialt.
Kommunen som samarbejdspartner
Få anbefalinger til, hvordan du som kommunal medarbejder på fx kultur- eller fritidsområdet kan understøtte friluftsfællesskaber for unge med handicap.
Ressourcer
Find inspiration, værktøjer og anbefalinger, der understøtter, at flere unge med handicap kan få et aktivt fritidsliv enten i et friluftsfællesskab eller i et lignende initiativ.


Om projektet
I perioden 2020-2025 har SUMH i samarbejde med blandt andre KFUM-Spejderne startet friluftsfællesskaber for og sammen med unge med handicap, der er tilknyttet social- og/eller specialpædagogiske tilbud som fx botilbud eller Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU). Formålet er, at øge mental, fysisk og social sundhed hos de unge gennem aktiviteter i et friluftsfællesskab.
Friluftsfællesskaber for unge med handicap er støttet af Friluftsrådet og Kulturministeriet.