NYHEDER

Tre unge griner

I SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) kan unge med handicap blive en del af et stærkt fællesskab. SUMH arbejder også politisk, og vi udvikler metoder og redskaber inden for alle ungdomslivets aspekter. Her kan du læse nyheder fra vores eget univers, debatindlæg og om vores projekter.

 • Udinaturen.dk gør naturen tilgængelig

  Udinaturen.dk gør naturen tilgængelig

  Udinaturen.dk gør naturen tilgængelig. Fra d. 4. september kan man søge efter tilgængelige naturoplevelser i hele landet på hjemmesiden udinaturen.dk. Der er allerede beskrevet 75 ruter fordelt over hele landet – og der kommer hele tiden flere.


 • Bliv rollemodel i SUMH

  Bliv rollemodel i SUMH

  Lær hvordan du bryder igennem og inspirerer andre til at skabe forandring. Kurset er for dig, som kan have lyst til og mod på at sætte din fortælling i spil. Så har du et handicap eller en  diagnose og noget på hjerte, er kurset noget for dig.


 • Nyt netværk for ledige med handicap

  Nyt netværk for ledige med handicap

  Sammenslutning af Unge Med Handicap (SUMH) og Videnscenter om handicap er gået sammen om at starte netværksfællesskab for mennesker med handicap, der ønsker at blive inspireret og dele erfaringer med jobsøgning med andre


 • SE BILLEDERNE – SUMH i PRIDE parade 2023

  SE BILLEDERNE – SUMH i PRIDE parade 2023

  I år havde SUMH og Autismeforeningen slået sig sammen om at gå med i Pride-optoget. Vi gik med på hele turen fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen og det gjorde vi for at deltage i fejringen af mangfoldigheden og for at støtte unge queer-personer med handicap. Det var festligt


 • Den samme kamp på to kontinenter

  Den samme kamp på to kontinenter

  Vilkårene for mennesker med handicap er meget forskellige rundt om i verden. Det giver sig selv. Alligevel giver det mening både i Danmark og Uganda, at arbejde for universelt design i skolebyggerier og sikre fleksibilitet på uddannelser. Vi har mødt Deo Imalingat fra SAU for at høre om arbejdet i hans hjemland og de konkrete…


 • Ban Vejen for Job hjælper unge med handicap i job 

  Ban Vejen for Job hjælper unge med handicap i job 

  Arbejdsgiver i Fredericia er klar til at ansætte unge med diagnoser, efter at SUMH-projektet Ban Vejen for Job har givet dem indsigt i egne styrker og begrænsninger.


 • DRIM kæmper for bedre vilkår i Sierra Leone

  DRIM kæmper for bedre vilkår i Sierra Leone

  DRIM kæmper for bedre vilkår i Sierra Leone Alle har ret til at leve det ungdomsliv, de ønsker. Det er den rettesnor, vi arbejder efter i SUMH og vi gør det hver dag. Og selv om vi er kommet langt og vi nok aldrig når dertil, hvor vi er færdige. Der er steder i verden,…


 • Unge snubler i digitaliseringen

  Unge snubler i digitaliseringen

  Der er mange steder unge med handicap må kapitulere overfor den digitale omstilling. Med en målrettet indsats og blik for udfordringerne kan det undgås. Læs mere om ULF Ungdom og SUMH’s holdninger i dette debatindlæg, der oprindeligt blev bragt af Altinget.dk 25. maj 2023.


 • FGU og STU får opdateret seksualundervisning

  FGU og STU får opdateret seksualundervisning

  FGU og STU får opdateret seksualundervisning Seksualundervisningen på FGU og STU skal opdateres. Køn, seksualitet og grænser skal på skoleskemaet på landets STU’er og FGU’er, så de unge bliver støttet i at leve et godt og sundt ungdomsliv. Det nye projekt hedder ’Seksualvejledning på STU og FGU’. Navnet siger det hele, for det er det,…


 • Det sker også i Tivoli

  Det sker også i Tivoli

  Hver dag kan man møde diskrimination i samfundet. Det kan mange minoriteter nikke genkendende til, også unge med handicap. Diskrimination gør det svært, at leve det liv, man selv ønsker. Man bliver begrænset i mulighederne for at være en del af samfundet, gøre de ting, som man har lyst til og det har store konsekvenser…


Få nyheder fra SUMH

Nyhedsbrevet er til dig som er frivillig, fagpersoner, pårørende eller blot interesseret i at vide mere om SUMH og det vi arbejder for.

"(Skal udfyldes)" indikerer påkrævede felter

Er du … ?
Privatlivspolitik(Skal udfyldes)


Mød SUMHs frivillige

Mathias

Frivillig gennem bl.a. oplæg om kropsaktivisme og deltagelse ved Ungdommens Folkemøde.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH?

Jeg er med, fordi jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på det at have et handicap på en positiv måde. Det handler også om at lære at bruge sin krop på den bedst personlige måde.  

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Man skal være frivillig i SUMH, fordi man kan være en del af et fællesskab, hvor der er plads til den, man er.  

Mathias, frivillig i SUMH, sidder på bænk
mathias, 29 år og frivillig i SUMH

“Der er plads til den, man er”

Signe

Frivillig i SUMH Aktiv, Seksualitetsudvalget og Naturfællesskabet.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH? 

Jeg har fået nogle at spejle mig i, og jeg får også udvidet min horisont i forhold til, hvordan det er at have andre handicap. Jeg møder nye mennesker og får et større netværk.

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Man skal være frivillig i SUMH, hvis man gerne vil være med til at nedbryde fordomme og lave nogle forandringer i samfundet og være en del af et fællesskab. 

Portræt af Signe, som står udenfor og smiler til kameraet
signe, 24 år og frivillig i SUMH

“Jeg har fået nogle at spejle mig i”

Ann-Katrine

Frivillig i bl.a. det internationale arbejde og holder oplæg med SUMH.

Hvad får du ud af at være frivillig i SUMH? 

På grund af mit helbred og mit handicap har jeg nogle udfordringer på arbejdsmarkedet. Jeg giver den alt, hvad jeg har, og i det frivillige arbejde kan jeg selv administrere min tid og finde ud af, hvad jeg kan bidrage med. Det giver mig en enorm frihed, og det er noget, jeg kan tilpasse til, hvordan jeg har det.

Hvorfor skal man blive frivillig i SUMH? 

Det er enorm givende for en selv og ens livskvalitet, og man føler, man gør en forskel for andre mennesker.

Portræt af Ann-Katrine der giver thumbs up og smiler til kameraet
Ann-katrine, 34 år og frivillig i SUMH

“Man føler, man gør en forskel for andre mennesker”